Midii cu sos de ceapa si usturoi

Fructele de mare au fost mereu mai tabu la mine. Imi plac, dar mi-a fost frica sa le gatesc. Nu stiu de ce. Probabil de esec. Trebuie sa fi atent la temperatura, la durata de gatire, ca devin cauciucate imediat. Mi-am luat inima in dinti si am cumparat niste midii. Si s-a dovedit ca partea cea mai grea din gatirea lor a constat in curatare. Este intra-adevar migaloasa. Midiile le-am luat de la Carrefour, si dintr-un kilogram (dar fix un kilogram, daca incerca intentionat, nu reusea sa fie atat de exact nenea de la peste), deschise si sau sparte au fost doar 4 midii. Deci, o afacere buna!

Asa. Deci, inainte de a le gati, midiile se tin sub jet de apa rece si se curata de mustati si de calcarul depus pe ele, cu un cutit. Nu le tineti in apa pentru ca mor. Doar sub jet de apa rece, cat le curatati. Si da, midiile sunt vii. Daca sunt larg deschise, sunt moarte si trebuie aruncate. Daca sunt putin deschise, loviti-le mai tare cu cutitul sau de marginea chiuvetei, si ar trebui sa se inchida. Dupa aceasta procedura..ramane gateala.

Ingrediente:

  • 1 kg de midii
  • doua cepe potrivite tocate mare
  • 3 catei de usturoi tocati grosier
  • o lingura de unt
  • 150 ml de vin alb sec
  • 160 ml smantana de gatit
  • 1/2 legatura de busuioc
  • sare si piper

Untul se incinge intr-o tigaie la foc mediu si apoi se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1-2 minute (aveti grija sa nu ardeti usturoiul pentru ca se amaraste – probabil de suparare ca e ars!) . Se pun in tigaie si scoicile, se toarna vinul si smantana, se amesteca si se lasa sa dea in fiert. Se lasa sa fiarba pana ce se deschid toate scoicile (sau cele mai multe din ele) si se iau de pe foc. Cele care nu s-au deschis se arunca, daca nu se pot deschide usor, cu mana.

Busuiocul se spala, se aleg frunzele si se maruntesc. Se pune peste scoici, impreuna cu sare si piper, se amesteca si se servesc cu paine prajita langa, si sos turnat peste ele! Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s