Coronita de ciocolata cu crema de ricotta

Prunele sunt fructe minunate! Atat am avut de spus inainte de aceasta reteta sublima! Este o prajitura bestiala, desi nu contine foarte multe grasimi, dar este pufoasa si umeda, datorita piureului de prune! Iar crema de ricotta…ciresa de pe..coronita!

Pentru coacere se foloseste o forma de guguluf, din aceea rotunda, cu gaura la mijloc.

Ingrediente 20 cm:

  • 150 g prune
  • 60 g unt moale
  • 120 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • doua oua
  • 100 g faina 1050 eu am pus 60 de faina alba si 40 g faina neagra)
  • o lingurita praf de copt
  • 4 lingurite cacao
  • 250 g ricotta la temperatura camerei
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de lapte
  • o lingura plina zahar pudra

Prunele se spala, se rup in jumatate, se scot samburii si se pun intr-un castronel. Se toarna peste ele 150 ml apa clocotita (merge si niste vin rosu clocotit), se acopera cu o fafuriuta, si se lasa 30 de minute. Cuptorul se incinge la 180 de grade si forma se unge cu unt.

Untul moale se freaca adaugandu-se treptat zaharul, Din prune se face un piure cu tot cu lichud. Totusi, daca si prunele sunt foarte zemoase si vi se pare ca este prea mult lichid si piureul ar iesii prea apos, mai scurgeti din el. Adaugati piureul, zaharul vanilat si sarea la unt. Se adauga si ouale, pe rand, si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie omogena si cremoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Se cern preste compozitie si se amesteca cat sa se omogenizeze ingredientele. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.

Se coace prajitura 30-45 de minute, pana cand daca bagati o scobitoare in ea, iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa 10 minute in forma. Se scoate, si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

Cand e rece se pune crema de ricotta facuta astfel: branza se amesteca cu vanilia, zaharul si laptele, pentru a obtine o crema destul de ferma incat sa stea pe coronita. Se pune peste prajitura, si se pudreaza cu cacao! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s