Friptura de porc dulce acrisoara

Pentru iubitorii gustului dulce-acrisor, o reteta non-asiatica, plina de savoare, care va incanta papilele gustative! Merge alaturi de o salata😉.

Ingrediente:

  • doua linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin
  • 2 lingurite boia dulce
  • boia iute dupa gust
  • o lingurita praf de usturoi
  • o lingurita chimen pisat
  • o lingurita mustar
  • o lingurita miere fluida
  • piper negru si sare
  • 8 felii de carne de porc, groase de 1 cm

Se amesteca uleiul de masline, otetul, boiaua iute, cea dulce, praful de usturoi, chimenul, mustarul, mierea si piperul. Se amesteca carnea cu acest sos si se lasa la temperatura camerei 20 de minute, Se incalzeste grillul cuptorului (elementul de sus) la 250 grade Celsius.

Bucatile de carne se sareaza, si se pun intr-o forma termorezistenta, una langa alta. Marinata in care au stat se pastreaza.

Se baga forma la cuptor, la 8 cm de grill, si se tine 7 minute. Se scot snitelele din cuptor, se intorc, se ung cu restul de marinata si se mai prajesc 5-8 minute sub grill, pana ce carnea este patrunsa. Se servesc imediat. Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s