Rulada din pandispan cu zmeura

Reteta usoara, de vara (chiar daca am intrat calendaristic in toamna – astrologic intram pe 22-23 septembrie, la echinoctiu). Foarte gustoasa, foarte simplu de preparat. Simplu, mai putin partea cu rulatul (pentru mine). S-a si produs un mic accident, rulada fiind putin rupta.😀

rulada zmeura rupta

Nu am facut prea des rulade, si inca nu am gasit o tehnica ideala de a le rula. Unii spun sa se ruleze calda, rasturnata pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar. Si metoda mea cred ca ar fi functionat, dar am facut greseala de a rasturna pandispanul pe o foaie de hartie cerata, fara a pudra cu zahar. Pandispanul s-a lipit usor de foaie si cand am rulat…SNAP! S-a fisurat..ca sa folosesc un termen bland. In rest, simplu ca buna ziua de preparat!

Ingrediente:

  • 350 g zmeura
  • 25 g zahar pudra
  • 4 fructe de maracuja sau doua smochine (optional)
  • 3 oua mari
  • 120 g zahar
  • un praf de sare
  • 120 g faina
  • unt pentru uns tava

Zmeura se spala. Jumatate din cantitate se pune deoparte. Cealalta jumatate se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si se zdrobeste cu furculita. Se pune pulpa fructelor de maracuja sau smochinelor si se amesteca si ele. Asta este umplutura! + zmeura ramasa!

Acum trecem la pandispan. Se incinge cuptorul la 200 de grade si se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 25 x 35 cm. Ouale se amesteca cu zaharul si sarea, si se pun la bain marie. Se amesteca cu mixerul, tot timpul, pana se obtine o crema de culoare deschisa si zaharul s-a topit.

Se cerne jumatate din faina deasupra si se incorporeaza cu grija, cu ajutorul unui tel. Se cerne si cealalta jumatate de faina si se procedeaza la fel. La final se adauga o lingura de apa calduta, si se amesteca. Apa calduta are rolul de a face pandispanul mai elastic, pentru a putea fi rulat mai usor (totusi nu face minuni – vezi poza de mai sus!😀 ).

Se toarna aluatul in tava si se niveleaza. Se coace 12-15 minute, pana cand creste si se coace bine. Se pregateste o coala mare de hartie de copt, pudrata cu zahar pudra. Se rastoarna pandispanul peste ea. Hartia de pe fundul pandispanului se indeparteaza si  se taie marginile crocante. Se creasteaza blatul la 2,5 cm distanta de latime, pentru a se rula mai usor.

Se unge compozitia de zmeura pe blatul fierbinte, lasand o magine libera de 1 cm. Se imprastie si zmeura nezdrobita si se ruleaza cu grija, pe latime. Se aseaza rulada pe un platoou intins, cu partea imbinata in jos. Dupa ce s-a racit se taie rulada felii (se poate taia si cand e calda, dar este mai delicata). Merge la ea un sos de vanilie cald! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s