Pepene galben cu ghimbir

O reteta care suna simplu, darrrr, o sa fiti uimiti cat de racoroasa si gustoasa este. E definitia desertului de vara! Go for it! Cat mai gasiti pepene galben!

Ingrediente:

  • 75 g zahar
  • 75 ml apa
  • o bucatica mica radacina de ghimbir, curatata si taiata betisoare fine
  • un pepene ghalben malaios (care nu are foarte multa zeama, precum cel vargat)

Zaharul si apa se pun la foc mic, si se amesteca din cand in cand sa se dizolve zaharul. Se creste temperatura si se lasa siropul sa fiarba; cand da in fiert se adauga ghimbirul si se lasa sa fiarba la foc mic, 5 minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca siropul, pentru a se infuza cu arome.

Pepenele (e bine sa fie tinut la rece, pentru a fi racoros) se taie in doua, se scot semintele si pulpa se taie bucatele. Se pune intr-un castron mare, se toarna siropul peste, se amesteca, si se lasa 10-15 minute sa se macereze. Se pune in boluri cu suficient sirop de ghimbir. Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s