Pui cu tarhon

Simplu si foarte gustos, o metoda originala de a gati un pui intreg.

Ingrediente:

  • un pui
  • sare
  • piper negru
  • o lingura ulei
  • o lingura unt
  • 500 g morcovi
  • 250 ml supa de pasare
  • o lingurita tarhon uscat maruntit
  • o lingurita amidon

Puiul se transeaza in 8 bucati, se sareaza si se pipereaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de pui pe toate partile, cam 15 minute.  Morcovii se curata si se taie in betisoare lungi de 2 cm

Se adauga peste carne 150 ml supa, morcovii si tarhonul, si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute. Intr-o ceasca se amesteca restul de supa rece cu amidonul. Carnea si morcovii se scot cu o spumiera si se tin la cald. Amidonul amestecat cu supa se toarna peste sosul din tigaie si se fierbe 2 minute pana se leaga. Se potriveste cu sare si pieper si se toarna peste carne. Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s