Cheesecake cu mascarpone

Chiar daca arata precum celelalte tipuri de cheesecake, acesta este cel mai bun de pana acum! Mascarpone face diferenta, acest cheesecake fiind cel mai cremos si aromat de pana acum!

Ingrediente forma de tort de 18 cm:

  • 120 g biscuiti digestivi
  • 30  unt topit si racit
  • o lingura de zahar
  • 250 g Mascarpone la temperatura camerei
  • 250 crema de branza la temperatura camerei
  • 110 g zahar
  • un praf de sare
  • doua oua
  • esenta de vanilie
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie

Biscuitii digestivi se macina fin si se amesteca cu lingura de zahar, apoi cu untul topit, pentru a se umezi. Se tapeteaza fundul formei cu ei si se ridica pe margini aproximativ 3-4 cm. Se baga la rece.

Se preincalzeste cuptorul la 140 de grade celsius. Intre timp se face umplutura.  Se amesteca crema de branza, mascarpone, zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si sarea. Se freaca bine, apoi se incorporeaza ouale usor batute. Cand totul este omogenizat se scoate forma cu crusta din frigider si se toarna in ea compozitia de branza. Se baga la cuptor si se lasa 50-60 de minute. Eu am lasat putin mai mult si de aceea mi s-a lasat in mijloc. Nu conteaza daca atunci cand miscati forma pare lichid, se va inchega cand e rece.

Se stinge cuptorul si se lasa in el inca cateva ore sa se mai raceasca. Nu se deschide usa cuptorului, pentru ca exista riscul sa se crape! Se tine apoi la rece minim 4 ore, si apoi se serveste! Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s