Coaste de porc cu sos de rosii si naut

Coastele de porc (a nu se confunda cu pieptul de porc, deseori vandut ca si coaste)  sunt un sort ieftin din porc, si atat de gustos! Orice bucata de carne apropiata de os este mai gustoasa. Si cum coastele sunt bucati de carne intre oase, gustul este intens si placut gurii!

Reteta aceasta este simplu de preparat, si are o tenta rustica. Nautul merge de minune cu sosul de rosii si coastele. Eu am folosit naut de la conserva. Se poate folosi si uscat, dar necesita mai mult timp (ca la fasole – trebuie inmuiat in apa, apoi fiert).  Cu siguranta nu veti fi dezamagiti de acest fel de a prepara coastele.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa tocata marunt
  • 1 kg de costite de porc
  • 400 g pasta de tomate
  • 400 ml supa limpede de legume (sau apa daca nu aveti supa)
  • sare si piper
  • doua frunze de salvie (sau cimbru sucat)
  • doua frunze de dafin
  • 400 g naut fiert

Intai se „dichisesc” coastele.  Li se indeparteaza grasimea in exces, si pielita de pe spatele lor, care la fierbere devine tare. Cel mai usor se face asta cu ajutorul unei surubelnite (nu in cruce). Incepeti de la capatul mai subtire al coastei. Bagati pe sub pielita de grasime surubelnita, si desprindeti de pe carne. Apoi prindeti cu mana si trageti in partea opusa. Se va dezlipi ca si cum ar fi hartie lipita pe ele.
Dupa aceasta operatiune, fie se taie coastele in bucati, fie se lasa intregi, in functie de cum vreti sa le papati. Eu le-am taiat!

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline. Se pune ceapa, si cand s-a inmuiat se adauga si costitele si se lasa sa se rumeneasca si ceapa sa se caleasca complet. Se adauga pasta de tomate, supa de legume, piperul, sarea, frunzele de dafin si salvie. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic, timp de 40 de minute. Se adauga nautul si se mai lasa acoperit inca 30 de minute. Daca sosul scade prea mult in timpul fierberii se mai adauga apa fierbinte.

La final se gusta si se potriveste de sare si piper. Asta este tot! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s