Rulouri de pui cu pesmet panko

M-am intors din vacanta, de unde am venit cu idei noi (culinare) pe care le voi etala curand pe site! Pana atunci, o sa pun reteta asta restanta, adica rulourile de pui! Practic, pot fi umplute cu orice. Eu am ales ceva legume si niste costita afumata, pentru ca asta aveam prin casa. Se pot umple numai cu legume, sau chiar si cu carne tocata si calita in prealabil.

Spectaculos este pesmetul panko. Un pesmet japonez, cu o granulatie mai mare, si care isi pastreaza structura mult mai bine la prajit. Astfel, rezulta o crusta extrem de crocanta care „iti va baga in boala simturile”. Boala, aici fiind un lucru bun! Se face altfel decat pesmetul clasic; nu am incercat sa il fac in casa inca, dar cum la noi se gaseste mai greu, si la vechiul pesmet nu ma pot intoarce, o sa incerc cu siguranta!

Ingrediente:

  • piept de pui fara piele si os
  • ceapa
  • usturoi
  • apio (sau putina telina)
  • costita afumata taiata cubulete
  • felii de branza sau cascaval taiate pe lung
  • un praf de boia iute
  • sare si piper
  • ou
  • faina
  • pesmet panko

Intai se prepara umplutura. Legumele se taie marunt; costita se rumeneste in putin ulei, si spre final se adauga si legumele. Cand ceapa este translucida este gata compozitia. Se amesteca si praful de chilii si se lasa la racit.

Pieptul de pui se taie pe jumatate, si fiecarei jumatati i se face un buzunar. Se desface buzunarul si se bate usor pentru  o aplatiza cat mai mult. Aveti grija sa nu rupeti carnea. Se sareaza si pipereaza bine carnea, si se pune putina umplutura pe fiecare bucata de piept de pui. Alaturi de umplutura se pune si branza si se ruleaza pe lat pieptul de pui, pentru a forma rulourile. Se fixeaza cu scobitori daca este nevoie.

Se bat ouale, si se pregatesc trei farurii. Una cu faina, una cu oul batut si una cu pesmetul panko. Se dau rulourile prin faina, apoi prin oua si apoi prin pesmet.

Se incinge bine o baie de ulei, si in acelasi timp se incinge si cuptorul la 190 de grade celsius. Se prajesc rulourile in baia de ulei pana s-au rumenit frumos. Se scot pe servetele absorbante. Apoi, se pun inr-o tava (de preferat cu gratar pentru a se mai scurge din ulei). Se baga la cuptor si se mai lasa 10-15 minute pentru a se patrunde bine.

Se taie in trei, in transversal. Merg alaturi de legume sotate, de cartofi, sau de orice garnitura va place. Aruncati si o salata langa! Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s