Sufleu de cartofi cu spanac

Sufleul asta aproape vegetarian (zic aproape pentru ca se folosesc unt si oua), merge ca fel in sine, sau ca o garnitura la friptura. Nu este complicat de facut, si este economic. Perfect, nu🙂

Ingrediente:

  • 450 g spanac congelat
  • 1 kg de cartofi
  • sare
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita de maghiran uscat
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 3 linguri de apa
  • 3 oua

Cartofii se curata se taie in bucati egale, se pun in apa rece cu sare si se fierb la foc mic pana sunt patrunsi. Se scurge apa si se lasa putin la racit. Se piseaza ca pentru piure.

Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se piseaza. Se caleste ceapa in 20 de grame de unt. Se adauga spanacul usor decongelat, usturoiul, maghiranul, sare, piper, nucsoara si apa. Se lasa pe foc mediu pana se dezgheata complet spanacul. Dupa aceea se reduce focul si se mai lasa 5 minute. Se pune deoparte sa se mai racoreasca.

Oule se separa, si galbenusurile se amesteca in compozitia de mai sus. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu grija la sufleu; se sarea si pipereaza, daca mai este nevoie. Se unge cu unt o forma termorezistenta, si se pune compozitia in ea. Untul ramas se rade pe deasupra. Se baga la cuptorul incins la 200 de grade Celsius si se tine 20 de minute, Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s