Pollo in padella cu branza Provolone

O sa spuneti ca-am innebunit cu atata mancare italieneasca! Si da, am innebunit, pentru ca mi piace molto!😀 Pollo in padella, sau pui in cratita, este un fel simplu, gustos si delicios; o carne frageda care pur si simplu se desprinde de pe os, fie numai daca te uiti mai intens la ea – atat de frageda este! Este pui intr-un sos scazut de rosii; seamana cu ostropelul nostru, dar lipseste usturoiul! In schimb, sunt alte arome – mediteraneene, precum busuioc si oregano.

Aparte este branza provolone pusa in aceasta mancare. Este o branza moale, care se gaseste in doua variante: picante si dolce. Folositi de care gasiti, oricum este mai dificil sa dai peste ea. Eu am gasit la Auchan, feliata. Nu este ideal, stiu, dar in rest nu am dat de ea. Daca nu gasiti deloc, folositi mozzarella sau alta branza moale si care se topeste. Este important sa se topeasca bine, pentru ca aici branza actioneaza mai mult ca un condiment, incorporata in sos.

Ingrediente:

  • un pui
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • 150 ml vin alb sec
  • un ardei rosu iute uscat
  • 300 g rosii (folositi rosii din conserva daca nu aveti proaspete)
  • o lingurita de patrunjel tocat
  • o lingurita de leustean tocat
  • o lingurita de busuioc tocat
  • un praf generos de oregano
  • sare si piper
  • 50 g branza provolone

Puiul se spala si se curata, apoi se taie in 8 bucati. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste bine puiul in el, pana se rumeneste frumos. Intre timp ceapa se taie in inele fine, si cand bucatile de pui mai au putin si sunt gata, se pune si ceapa si se soteaza impreuna. Cand e gata si ceapa se adauga vinul si ardeiul iute sfaramat. Se lasa pe foc pana se evapora tot lichidul.

Rosiile se oparesc rapid si se curata de piele. Se taie in cubulete potrivite ca marime, si se adauga peste pui, impreuna cu verdeturile. Se amesteca bine, se mai pune foarte putina apa daca este nevoie, si se lasa totul sub capac, timp de 50-60 de minute, la foc mic de tot.

Branza provolone se taie cuburi si se adauga peste pui, in ultimele 20 de minute. Cand e gata, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se serveste! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s