Chec cu lamaie

Ramanem la categoria deserturi de vara..sau de vreme calda..chiar daca afara nu este atat de cald! Se anunta totusi a fi cea mai fierbinte vara din ultimii 100 de ani. Deci, mai bine sa fim pregatiti. Recunosc, nu este cel mai racoritor desert posibil, dar gustul acrisor combinat cu putin dulce mi se pare ideal pentru vremuri toride!

Checul acesta cu lamie este pufos si de o culoare foarte deschisa si frumoasa. Pozele pe care le-am facut nu sunt drepte cu el. Este mult mai luminos in realitate. M-a pacalit lumina de afara, fiind innorat, nu mi-am dat seama si au iesit mai intunecate. Dincolo de aspect ramane gustul, si cum checul cu lamie le are pe amandoua..go for it!

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 1/2 plic praf copt
  • o lamaie
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri zahar pudra
  • 5 linguri zeama de lamaie

Din ingredientele de mai sus puteti umple o forma de chec de 25 cm lungime. Intai se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Cuptorul se incinge la 180 de grade. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se cern. Lamaia se spala bine, se rade coaja si se stoarce zeama. Se bat ouale si se amesteca cu zaharul, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se adauga acest amestec peste cel de faina. Se framanta cu o lingura pana se obtine un aluat omogen. Se pune aluatul in forma, se netezeste suprafata si se coace 45 de minute. Cel mai sigur, se face proba cu scobitoarea si cand iese curata, e gata.

Intre timp se amesteca cele 5 linguri de zahar pudra cu cele 5 linguri de zeama de lamaie. Cand e gata checul, imediat ce l-ati scos din cuptor, se inteapa pe toata lungimea cu o scobitoare sau ceva mai lung, si apoi se toarna amestecul deasupra, pentru a se insiropa. Se lasa in forma sa se mai raceasca (nu mult), si se scoate cu grija. Atentie la aceasta etapa, fiind insiropat se poate rupe mult mai usor. Daca vreti, puteti sari peste partea cu insiropatul.

Pentru glazura se amesteca 200 g zahar pudra cu 2-3 linguri de zeama de lamaie. Se toarna glazura peste chec cat este inca cald si se intinde cat mai uniform. Se lasa checul sa se raceasca de tot! Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s