Carnati italienesti, cu fenicul si anason

M-am apucat sa fac carnati vara, pentru ca nu exista anotimp nepotrivit pentru carnati! Acesti carnati italienesti sunt foarte aromati si daca nu va incanta ideea de a combina anason cu carne, nu ii incercati! Sau cel putin, nu in cantitati mari. Pentru mine au o aroma placuta,  dar nu pot spune ca ma omor dupa ei. Ii mananc cu mare placere, dar exista carnati mai buni (doar o opinie personala).

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 250 g slanina de porc
  • 2-3 lingurite sare
  • o lingura boia dulce
  • 3/4 lingura seminte de fenicul macinate
  • 1/2 lingura seminte anason macinate
  • 1/2 lingurita piper alb macinat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • o lingura frunze de fenicul tocate marunt
  • 3 linguri vin rosu demidulce

Carnea de porc se taie in cuburi maricele, la fel si slanina. Se amesteca si se trec impreuna prin masina de tocat, sita medie. Se amesteca bine cu toate celelalte ingrediente. Se umplu mate de porc cu carnea. Eu am folosit o masina manuala, speciala de facut carnati. Se gaseste prin mai toate pietele. E o tulumba mare, cu o manivela. Carnatii se rasucesc dupa dimensiunile dorite si se agata pana a doua zi sa se usuce. Daca e prea cald afara, se pot agata in frigider. Se pune un bat sau ceva asemanator in loc de raftul frigiderului si se agata carnatii de el. Dupa asta sunt gata de a fi gatiti sau congelati! Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s