Cannelloni cu carne

Sunt intr-o pasa italieneasca. Si mai sunt si alte retete pe teava, din acea zona😉. De data asta paste. Paste minunate, delicioase, suculente si pline de savoare! O minunatie. Nu foarte greu de facut, si rezultatul merita cu siguranta! Am ales cannelloni, pentru ca seamana cu lasagna, care mie personal imi place foarte mult. Se pot umple si cu altceva in afara de carne..eu de asta am avut pofta. Sunt paste cilindrice (de aici si numele), care dupa ce sunt gatite arata intr-un mare fel!

Ingrediente:

  • paste cannelloni, mie mi-au intrat 15 bucati
  • 500 g carne tocata amestec vita/porc
  • un catel mare de usturoi
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper, busuioc si oregano uscate
  • 250-300 ml sos de rosii
  • o lingura bulion de rosii
  • 100-200 g parmezan ras sau alta branza care se topeste
  • sos bechamel facut din 600 ml lapte, 50 g unt, 2 linguri faina, sare, piper si nucsoara rasa

Despre cannelloni trebuie spus ca se prepara in mai multe feluri. Cititi pe ambalaj cum. Eu am avut unii care nu necesitau fierbere, se puneau direct la cuptor. Intai se face sosul de carne. Se toaca ceapa si usturoiul, si se calesc in ulei. Intai se pune ceapa, si cand e aproape gata se adauga si usturoiul si se mai lasa 1-2 minute. Se pune carnea, si se rumeneste bine, spargandu-se bulgarii care se formeaza. Cand e rumena, se pun sosul de rosii, bulionul si condimentele. Se lasa pe foc mic 10-12 minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca complet.

Cat se raceste sosul de carne, se face sosul bechamel. Se topeste untul, si se rumeneste faina in el. Nu trebuie mult, pentru ca nu trebuie sa se ingalbeneasca. Se pune laptele caldut peste, cate putin deodata, amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase.  Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa, si se tine pe foc pana da in clocot si se ingroasa.

Se umplu cannelloni cu sosul de carne (munca migaloasa nene); este important sa nu fie prea fierbinte sosul de carne, pentru ca pana se umplu toate tuburile risca sa se crape de la caldura. Se ia o forma termo rezistenta, se unge usor cu unt, se pune pe fund putin sos bechamel, si se pun cannelloni. Se toarna deasupra restul de sos bechamel, se pune parmezan ras, sau ce branzeturi folositi si cateva felii subtiri de rosii proaspete. Se acopera forma cu folie de aluminiu. Se baga la cuptorul preincalzit la 200 de grade celsius si se tine 40 de minute. Dupa primele 25 de minute se indeparteaza folia, pentru a se rumeni frumos deasupra. Nu sunt sigur, dar timpul la cuptor cred ca variaza si in functie de paste. Eu le-am bagat nefierte de aceea a durat atat. Cred ca daca sunt fierte inainte, timpul se reduce undeva la 25-30 de minute, eventual fara folia de aluminiu. Pofta buna!

Un gând despre &8222;Cannelloni cu carne&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s