Briose cioco-capsuni

Briosele astea minunate le-am facut de onomastica somitatii (o cheama si Elena!). Am zis sa fac ceva care sa se incadreze in sezon, dar sa aibe si gust de ciocolata (asa cum prefera somitatea). Rezultatul au fost birosele cioco-capsuni! Sunt gustoase si racoroase. Nu extrem de dulci, tocmai bune pentru vremea calda. Profitati de reteta cat inca gasiti capsuni!

Ingrediente:

  • 275 g faina
  • un parf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri de cacao
  • un ou mare
  • 170 g zahar
  • 90 ml ulei
  • 300 ml lapte batut
  • 350 g capsune
  • 200 ml smantana pentru frisca bagata la rece 24 de ore
  • un pachet de zahar vanilat

Intai se incinge cuptorul la 180 de grade, si se ung formele de briose cu unt. Mi-e mi-au iesit 16 briose (depinde de marimea formelor).  Se amesteca faina, cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si cacaoa. Se cern, pentru a se aera si pentru a se amesteca uniform toate „prafurile. Oul se bate si se adauga zaharul, uleiul (cate putin deodata) si laptele batut. Capsunile se spala, si li se indeparetaza coditele. 200 de grame din ele se taie marunt, in cubulete, si se amesteca cu faina. Se incorporeaza peste ingredinetele lichide cele solide („prafurile”). Se omogenizeaza. Nu amestecati excesiv, doar cat sa fie uniform.

Se pune aluat in formele de briose, aproape cat sa se umple complet. Se coc 25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.

Din restul de capasune se face un piure cu ajutorul blenderului. Smantana pentru frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat, pana se obtine o frisca ferma.Se incorporeaza frisca in piure.

Cand sunt gata briosele, se scot si se lasa sa se raceasca in tavi cam 15-20 de minute. Apoi se scot, si se lasa sa se raceasca complet. Se taie pe jumatate si se umplu cu crema de capsune. Eu am folosit un posh pentru a face asta. Se pune putina crema si deasupra si un sfert de capsuna, pentru decor. Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s