Cotlete picante de porc cu cartofi

O retea extrem de buna, si nu foarte greu de facut, daca ai toate ingredientele. Combinatia condimentelor da foarte bine cu porcul dar si cu cartofii. Iar cartofii, se pot inlocui cu cartofi dulci, pentru un plus de savoare! Dar revenind la vedeta principala, carnea, dupa ce o vei manca preparata astfel, vei gati mereu cotletele asa! Este o promisiune! Si nu va speriati de anason – este de vis impreuna cu carnea de porc!

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc cu os
  • 1/2 lingurita de chilli (chiar o lingurita intreaga daca te simti smardoi :D)
  • o lingurita de boia dulce
  • sare si piper dupa gust
  • un praf de cimbru uscat
  • 4 catei mari de usturoi, cu coaja si zdrobiti usor
  • 3-4 stelute de anason
  • o lingurita seminte de coriandru proaspat pisate
  • 350 g cartofi
  • un ardei chilli rosu, fara seminte si nervuri, tocat fin

Se inlatura grasimea de pe cotlete. Intr-un recipent termorezistent se amesteca pudra de chilli, boiaua, cimbru, coriandru, sare, piper si putin ulei de masline. Se adauga si stelutele de anason si usturoiul. Se tavalesc cotelete prin marinata, sa se tapeteze bine. Se acopera vasul si se lasa la frigider cel putin 30 de minute (se poate lasa si peste noapte).

Incinge cuptorul la 180 de grade. Tine cotletele in cuptor, neacoperite, timp de 15-20 de minute, pana cand carnea devine tare la pipait. In acest timp pune la fiert apa cu sare, curata cartofii si taie-i cubulete mici, cu latura de aproximativ 1,5 cm. Fierbe cuburile de cartofi pana devin moi (sa fie fierti, dar sa nu fie prea sfaramiciosi). Scurge cartofii si raceste-i sub jet de apa rece.

Scoate cotletele cand sunt gata, si lasa-le acoperite, la cald, pana cand sunt gata si cartofii. Stoarce usturoiul din coaja, si amesteca-l cu lichidele din vasul unde a fost carnea. Pune si cartofii, si chilliul tocat si amesteca bine, sa se acopere cartofii. Asezoneaza cu sare si piper, creste temperatura cuptorului la 190-200 de grade, si mai lasa cartofii in el in jur de 15 min.

Pune cartofii pe farfurii si peste ei coteletele de porc. Merge langa si ceva verde! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s