Mazare zdrobita

O reteta pentru o granitura, care m-a lasat uimit. Mazarea asta zdrobita arata ca nu trebuie sa te complici prea mult pentru a obtine ceva extraordinar de gustos. Eu sunt profund umit de simplitatea retetei, si de ceea ce rezulta. Pur si simplu nu ai cum sa dai gres cu asa ceva!

Ingrediente:

  • 300 g mazare proaspata (puteti folosi si congelata)
  • ulei de masline extravirgin din abundenta
  • 2 linguri de oregano proaspat tocat
  • sare si piper

Se da apa cu sare in clocot, si se pune mazarea in ea (cea congelata se pune direct inghetata). Se lasa la oparit cam 3 minute, pana e de un verde viu. Se scurge bine! Se pune intr-un robot de bucatarie si se amesteca doar cateva secunde, ca sa se zdrobeasca usor. Puteti face asta si cu spatele unei linguri; o zdorobiti usor si uniform. Se amesteca cu ulei de masline extravirgin; nu va zgarciti! Se amesteca si oragano, sare si piper. Se pune pe foc mediu, amestecand continuu. Se tine cam 1 minut, cat sa sfaraie putin. Se serveste calda.

Este minunata cu orice fel de carne. Puneti mazarea pe platou si carnea desupara si aveti un preparat usor si elegant! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s