Tarta de ciocolata cu cirese

Daca iti plac ciresele si daca iti place si ciocolata, cu desertul asta dai lovitura. Blatul este aerat, cu un gust amarui, iar ciresele..ei bine, sunt dulcege😀 Daca pui langa ea niste crema de branza amestecata cu rachiu de cirese…o minunatie!

Ingrediente pentru o forma de 24 cm:

  • 350 g cirese dulci fara samburi (eu am folosit de la conserva)
  • 50 g faina
  • 5 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 5 albusuri
  • extract de vanilie

Forma se  tapeteaza cu hartie de copt. Cuptorul se incinge la 180 de grade. Se cern faina si cacaoa si se adauga jumatate din zahar. Intr-un alt castron, se bat spuma albusurile de ou, cu un praf de sare. Treptat se adauga restul de zahar si se bate in continuare; se adauga si vanilia. Se bate spuma pana cand luceste si formeaza moturi. Amestecul de faina se toarna peste spuma, si se incorporeaza cu grija, aici fara mixer pentru a nu scoate aerul. Se toarna compozitia in forma si se netezeste cu o spatula. Se pun ciresele deasupra.

Se coace tarta 30-40 de minute, sau pana cand nu ramane aluat lipit pe scobitoare cand faceti proba! Se scoate, si se lasa in forma putin, sa se odihneasca. Se scoate din forma si se lasa pe un gratar de bucatarie. Inainte de servire se poate presara cu zahar pudra. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s