Negresa

Negresa a marcat copilaria multora din generatia mea. Niciodata nu m-am omorat dupa ea, dar nici nu mi-a displacut. Era o prajitura care „mergea”. „- Flaviu, vrei negresa?” „- Nu prea, dar merge”. De-a lungul timpului am preferat brownies, varianta americana de negrese. Pana acum! Acum a sosit o noua era, era negreselor. Nu cele traditionale, uscate si inecacioase. NU! Este vremea negreselor gustoase, pline de aroma si care iti invadeaza gura cu mai multe arome decat soldatii rusi care au invadat Crimeea! Practic este un hibrid intre brownies si negrese. Acum inteleg zicala: „once you go black, you never go back!” La asta s-au referit, nu???

Ingrediente pentru o tava de 25 cu 36 cm:

  • 350 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt gras, si ceva in plus pentru uns
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 75 g nuci tocate (optional)

Se incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Tava se unge cu unt. Ciocolata si untul se topesc la bain marie (o cratita cu apa, pusa pe foc, peste care se pune o alta cratita mai mica, in care se topesc ciocolata si untul – cratita de sus nu atinge apa!), amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin. Ouale se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, si se mai bat 3-5 minute, pana se obtine o compozitie moale si afanata. Se adauga si esenta de vanilie.

Faina se amesteca cu praful de copt si un praf de sare si se cerne. Se pune ciocolata peste crema de oua, si se amesteca la viteza foarte mica cu mixerul. Se pune si faina, se amesteca si se pun si nucile daca folositi. Se torna aluatul in tava si se baga la cuptor 30-45 de minute (depinde de cuptor). Este gata atunci cand daca este bagata o scobitoare la mijlocul prajiturii, iese curata, fara aluat lipit de ea. Se lasa sa se raceasca putin (cam 15 minute), si se taie in patratele, si se lasa sa se raceasca complet. O negresa minunata! Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s