Quiche Lorraine

O tarta fratuzeasca clasica, imbatabila! Bucataria frantuzeasca este faimoasa, dar sincer cred ca exista alte bucatarii mult mai gustoase. Dar Quiche Lorraine este o tarta, care te va cuceri din ce in ce mai mult de fiecare data cand o vei manca. Este intr-adevar un fel de mancare simplu, satios si gustos. Variatii sunt foarte multe, eu voi da aici reteta de baza. In umplutura se pot adauga tot felul de mirodenii, iar carnea se poate inlocui cu alte feluri, legume sau peste (de exemplu, somon fume). Si ca sa fim in ton cu actualitatea din zona noastra (crimeea and shit) voi incheia cu zicala: la razboi – inapoi; la placinte (tarte frantuzesti) – inainte!

Ingrediente aluat tava tort de 26 cm:

  • 150 g faina
  • 120 g unt
  • 1/2 lg sare
  • un galbenus
  • 1-3 linguri apa rece

Ingrediente umplutura:

  • 150 g smantana grasa dulce (cea de frisca)
  • 3 oua
  • un galbenus
  • un praf nucsoara
  • piper negru
  • sare
  • 150 g kaizer taiat felii si calit
  • 200 g svaiter ras

Se face un aluat fraged din primele ingrediente, si se da la rece 30 de minute. Se unge fundul formei si se incinge cuptorul la 180 de grade. Se intinde aluatul fraged si se tapeteaza cu el forma, lasand marginea inalta de 5 cm. Se inteapa fundul cu furculita, de mai multe ori, se acopera cu hartie de copt si se pun peste boabe de fasole, pentru a nu se umfla la copt. Se baga 15 minute la cuptor. Se scot boabele de fasole si hartia si se mai coace 45 de minute. Se scoate blatul si se lasa la racit putin.

Pentru umplutura se amesteca smantana cu ouale, galbenusul, nucosara, piperul si sarea. Se pun pe blat fasii de kaizer si de branza si se toarna deasupra smantana cu ou. Se coace tarta 30-40 de minute. Daca suprafata se rumeneste prea tare, se acopera tarta cu folie de aluminiu. Cand este gata, se lasa 5 minute in forma sa se racoreasca si se scoate si se serveste fierbinte. Fie vorba intre noi, merge de minune si rece! Pofta buna si sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s