Pernute cu coniac

Este un desert simplu de preparat, dar cam greu de digerat. Aluatul prajit nu este niciodata o idee buna pentru silueta. Sau pentru sanatate. Dar este gustos! Prezentele pernite cu coniac seamana foarte mult cu gogosile, dar aluatul este de fapt unul fraged, cu unt si alte grasimi. Cum spuneam, bomba calorica..o bomba tare gustoasa! Si fara alte introduceri…

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 3 linguri smantana
  • 4 linguri de coniac (se poate inlocui cu rom sau Calvados)
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • grasime pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat

Se prepara un aluat fraged: se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se cern. Se amesteca si zaharul, se pun ouale, smantana, coniacul si coaja de lamaie. Se framanta si se modeleaza sub forma de bila. Nu va faceti griji sa nu il framantati prea tare, are praf de copt asa ca nu se va intari. Se tine la frigider 40 de minute.

Se intinde aluatul de 1 cm grosime, pe o suprafata tapetata cu faina. Se taie aluatul cu un cutit sau o rotita pentru aluat, in patratele cu latura de 4 cm. Se incinge grasimea si se prajesc pe rand pernutele, intorcandu-le pana devin aurii. Se scot pernutele pe servetele pentru a absorbi excesul de grasime. Daca se servesc imediat, se presara inainte cu zahar pudra. Daca nu, se lasa intai sa se raceasca si se pudreaza inainte de a fii mancate. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s