Piccata de curcan cu piure de mazare

Piccata este un snitel italienesc. Particularitatea sa este ca nu se prajeste in baie de ulei, si se serveste „insiropat” cu un sos facut din grasimea in care a fost prajit si lamaie. Este intr-adevar foarte bun si elegant. Se poate face si cu carne de pui sau mai ales de vitel. De asemenea, sosul are foarte multe variatii, eu am folosit o reteta de baza si nu foarte incarcata. Se poate pune si vin, se pot pune capere, se poate imbogati si cu mai mult unt. Uneori se poate pune si ceapa sau usturoi (sau ambele).  Exista variante in care pe langa zeama de lamaie se pun si bucatele. Posibilitati sunt multe, la fel ca si gusturile!

Cat despre piureul de mazare este atat de simplu de facut, si atattt de bun, incat trebuie incercat si TREBUIE mancat cat mai des. Cred ca este si mai sanatos decat cel de cartofi, asa ca nu vad de ce nu l-am folosi cel putin la fel de des. Pana acum pentru mine, piureul de mazare este regele piureurilor.

Se incepe cu piureul de mazare, pentru ca se face repede si se tine mai usor la cald. Il puteti pune deasupra unei oale cu apa clocotita, care fierbe la foc extrem de mic. Se poate folosi si mazare din conserva, dar piureul iese mai galben, si nu atat de aspectuos. Desigur, daca e sezonul, puteti folosi mazare proaspata!

Ingrediente piure de mazare:

  • 400 g mazare congelata
  • o lingura de ulei
  • o ceapa maricica
  • in jur de 30-40 de grame de unt  (ajung chiar si 20, depinde de gusturi)

Sotati ceapa in ulei, pana devine translucida. Puneti mazarea congelata peste, amestecati bine, si puneti apa cat sa acopere mazarea. Fierbeti la foc mic spre mediu cam 15 minute, pana este fiarta mazarea. Scurgeti din zeama daca este prea multa, dar pastrati-o , pentru a subtia sau ingrosa piureul dupa caz.

Pasati cu blenderul mazarea, si puneti si unt in timp ce faceti asta. Mai adaugati din zeama in care a fiert pentru a obtine consistenta dorita. Nu trebuie sa fie prea lichid. In timp ce pasati, puneti si sare si piper dupa gust. Asta e tot. Se tine cald pana se face si piccata.

Ingrediente piccata de curcan:

  • 2 oua
  • o lingura de apa
  • 200 g pesmet
  • 8 bucati mici din piept de curcan, batute pentru snitel (in total aproximativ 500 g)
  • doua linguri de unt
  • o lingura de ulei
  • 200 ml supa de pasare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • felii de lamaie pentru servit

Intr-o farfurie adanca se bat ouale cu apa. Pesmetul se pune pe alta farfurie. Carnea se da prin oua si apoi prin pesmet. Se incinge untul si uleiul intr-o tigaie intinsa. Daca nu au loc toate snitelele deodata, se pune doar jumatate din cantitatile de unt si ulei si se prajesc in doua transe. Se prajesc snitelele cate 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot si se tin la cald.

In tigaia in care ati prajit snitelele se toarna supa de pui si zeama de lamaie (peste restul de grasime si resturile desprinse din snitele). Se da amestecul intr-un clocot, amestecand pentru a desprinde resturile de prajeala de pe fundul tigaii. Se fierbe 1-2 minute cat sa se ingroase foarte putin sosul.

Peste snitele se pune putin sos, si restul se serveste separat. Fiecare snitel se orneaza cu cate o felie de lamaie. Langa ele vine, desigur piureul de mazare. DELICIOS! Meniu de sarbatoare, nu alta!!!!

Anunțuri

Un gând despre “Piccata de curcan cu piure de mazare

  1. Pingback: Cel mai bun pui la cuptor din lume | Flavmania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s