Briose cu martipan si portocale

Compozitia acestor briose striga „iarna”. Nu sunt foarte dulci, dar sunt pline de aroma, si alaturi de cafea sau ceai, alcatuiesc un mic-dejun perfect pentru o duminica de iarna. Nu vor creste forte mult, vor fii mai dense, dar totusi pufoase. Eu zic ca merita incercate, chiar daca nu va omorati dupa martipan. Nu se simte foarte mult, are o aroma subtila.

Ingrediente:

  • 175 g compozitie de martipan
  • 2 oua
  • 75 unt la temperatura camerei
  • 200 ml sana
  • 75 zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite coaja de portocala ras
  • 2 linguri lichior Amaretto
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • migdale feliate pentru ornat
  • o portocala mare

Intai se da drumul la cuptor, la 180 de grade. Se pun suporturile de briose in tava, sau daca nu aveti, se unge tava cu unt. Martipanul se taie cubulete si se freaca cu ouale si untul. O sa arate galbui si cremos.

briose cu martipan si protocale

Se pune treptat si sana, zaharul, sarea, coaja de portocala, Amaretto, si se ametseca pana se obtine o compozitie inspumata. Faina se amesteca cu praful de copt, si se cern intr-un castron mare. Peste se pune compozitia cu martipan si se amesteca cat sa se umezeasca toata faina, fara a omogeniza ingredientele. Daca le amestecati mai mult vor fii doar dense, fara a a fii si pufoase.

Portocala se curata si se indeparetaza pielita alba. Fiecare felie se taie in doua sau in trei, in functie de marimea portocalei. Se pune o lingurita de aluat in suportul de briose, apoi o bucata de protocala si din nou aluat pana se umple suportul la doua treimi. Deasupra se presara migdale feliate.

Se coc briosele cam 25-30 de minute, in cuptorul incins, pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca in tava. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s