Supa crema de telina

Minunatia asta de supa crema am papat-o in noaptea de revelion. Si a fost minunata. Toata lumea s-a adunat in jurul supei sa zic asa. Nu credeam ca din telina poate iesii ceva atat de bun. Recunosc, ideea nu a fost a mea, a fost a mademoisellei Madalina (o prietena ). Si ce idee inspirata a avut. O sa introduc supa asta in meniu mai des.

Merge de minune cu panceta si crutoane. In cazul meu si panceta (burta de porc crud- uscata, bacon mai pe romaneste :D) era facuta in casa de ai mei minunati parinti. Crutoanele le-am facut eu singur, simplu de tot: felii de paine, unse cu putin ulei de masline, peste care se presara parmezan ras, se impinge cu degetele in paine sa stea lipit, si se rumeneste intr-o tigaie, pana se prajeste painea. Si acum piesa de rezistenta, supa crema de telina.

Ingrediente:

  • 1 kg de telina
  • 2 morcovi medii
  • o ceapa potrivita
  • un cartof
  • 500 ml supa de legume
  • o lingura mare de unt
  • o lingura rasa de faina
  • 100 ml smantana dulce
  • sare si piper (alb daca aveti, ca sa pastreze culoarea supei)

Telina, morcovii si cartoful se curata si se taie cubulete. Daca aveti si frunzele de la telina, se spala si ele, si se toaca. Ceapa se taie solzisori. Se topeste untul cu o lingurita de ulei si se pune ceapa peste. Se caleste, si cand e gata se adauga legumele, inclusiv frunzele de telina. Se amesteca bine si se pune supa de legume, si inca 1,2 litrii de apa. Se acopera bine si se fierb legumele pana sunt moi, cam 30-40 de minute, in functie de cat de mari sunt taiate.

Cand totul e fiert se ia cratita de pe foc. Lichidul se strecoara in alt recipient, si legumele se paseaza cu blenderul. Daca este nevoie se pune putin lichid sa mearga treaba ca unsa. Piureul de telina se amesteca cu  lichidul. Faina se amesteca cu grija in smantana, si se pun peste supa de telina. Se amesteca bine si se mai da intr-un clocot, tot la foc mic, si tot acoperita. Tot acum se pun si sarea si piperul.

Asta e tot cu supa. Se trage la tigaie niste panceta taiata subtire de tot, se pune supa in farfurie se arunca peste niste panceta crocanta si se infige langa cu cruton cu parmezan. Mh-Mh-Mh! Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s