Biscuiti cu arahide

Craciunul se apropie cu pasi repezi si treburi sunt multe (mai ales in bucatarie, ca doar suntem in domeniu). Pun reteta asta la ora tarzie pentru ca nu stiu daca mai apuc pana dupa Craciun, si am zis sa va mai dau o idee de ceva dulce si rapid. Niste biscuiti cu arahide, tocmai buni de umplut un cookie jar.

In caz ca nu ne mai „citim” pe aici va urez Craciun fericit alaturi de cei iubiti, petreceri frumoase, tihna si sanatate. Si nu uitati sa fiti cumpatati. Eu o sa fiu (cel putin o sa ma chinui din rasputeri).

Si acum sa trecem la biscuitii astia deliciosi. Se pot pastra intr-un borcan sau cutie de tabla si sunt chiar mai buni dupa 1-2 zile.

Ingrediente:

  • 120 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 75 g zahar brun
  • 70 g unt moale (la temperatura camerei)
  • un praf de sare
  • 75 g unt de arahide (de preferat cu bucatele de arahide prin el)
  • un ou
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 50 g ciocolata amaruie tocata

In loc de scortisoara si ciocolata se poate pune 1/2 lingurita condimente de turta dulce si o lingurita coaja de portocala rasa.

Oul se bate 1 minut cu zaharul si sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se cerne. Se bate cu mixerul si untul in ou, se pune si untul de arahide si apoi se pune amestecul de faina si ciocolata. Se amesteca cu mixerul pana se obtine un aluat omogen.

aluat biscuiti cu arahide aluat biscuiti cu arahide

Se incinge cuptorul la 190 de grade. Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt. Se formeaza gramajoare (12 la numar) din aluat si se pun in tava lasand aproximativ 3 cm intre ele. Se coc 15-18 minute biscuitii, se scot si se lasa 5-10 minute in tava sa se raceasca. Nu umblati la ei acum, fiind foarte fragili. Se scot pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet. Abia apoi se pot manca. Mai buni sunt a doua zi sau dupa doua zile.

Umpleti un cookie jar cu ei si puneti la vedere. Toata lumea va pofti la acesti biscuiti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s