Piure de cartofi cu mustar

O garnitura delicioasa pentru orice fel de carne. Si poate va intrebati ce se vede pe langa piure? Data viitoare o sa pun si reteta la felul principal cu care am mancat acest minunat piure de cartofi cu mustar. Asa ca..stay tuned!

Ingrediente:

  • 700 g cartofi albi
  • sare si piper macinat
  • 100 g smantana lichida (de gatit)
  • 50 g unt taiat cuburi
  • doua linguri mustar de Dijon (pentru diversitate se poate pune o lingura de mustar de dijon si una de mustar cu boabe)

Prepararea este la fel ca la orice fel de pire de cartofi. Se curata cartofii, se taie cuburi egale si se pun intr-o oala mare cu apa rece cat sa-i acopere. Se pune si un praf de sare si se pun la fiert. Cand dau in clocot, se lasa la foc mic sa fiarba 15-20 de minute pana cand se simt moi cand sunt intepati cu cutitul. Se scurg bine (puteti pastra putina apa in caz ca il vreti mai fluid – a da, si apa in care ati fiert cartofii, se poate raci si pune la flori, fiind plina de substante nutritive).

Cartofii se zdrobesc cu ustensila speciala de zdrobit cartofi, sau cu o furculita solida. Se poate si cu mixerul dar poate ati observat ca piureul iese mai cleios. Asta din cauza amidonului fierbinte din cartofi. Cand este batut si racit rapid de paletele mixerului se incleiaza. Personal nu imi place, dar este vorba de preferinte cred. Daca vreti sa iasa piureul foarte fin il treceti dupa zdrobire printr-o sita fina.

Smantana se incalzeste putin si se amesteca cu piureul de cartofi. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile de unt, pe rand, amestecand in piure dupa fiecare pana cand se topeste.

La final se adauga mustarul se amesteca si se mai pune sare si piper daca este nevoie. Pofta buna. Si nu uitati ca in curand voi pune si rateta principala care „a mers” cu acest piure!

Un gând despre &8222;Piure de cartofi cu mustar&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s