Sandvisuri frantuzite

Ok, ok, recunosc, am inventat numele. Dar cum la baza aceste sandvisuri au friganele (zise de fandositi si pain perdu) numele mi s-a parut indreptatit. Puteti sa le spuneti si sandvisuri cu sunca si branza…dar parca nu suna la fel!

Trecand de nume, aceste sandvisuri sunt delicioase si merg de minune ca un aperitiv cald, dar si ca fel de mancare in sine.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 175 ml lapte
  • 1/2 lingurita mustar
  • 8 felii de paine (alba sau integrala)
  • 200 g cascaval feliat
  • 4 felii de sunca (aprox, 120 g)
  • 2-4 linguri de unt
  • 4 linguri de maioneza (sau smantana ori iaurt daca vreti mai light)
  • o lingura de codite de ceapa verde tocate marunt
  • o lingura mustar de Dijon
  • o lingurita de boia dulce (optional)

Se bat ouale intr-un vas intins, apoi se adauga si lapte si mustarul si se bat bine.

Se pune cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Se impaturesc feliile de sunca si se pun peste cascaval si peste se pun si feliile de cascaval ramase. Se acopera fiecare sandvis cu restul de felii de paine.

Se trec sandvisurile prin oul batut cu lapte. Se lasa cate 10-15 secunde pe fiecare parte. Se pune unt intr-o tigaie si putin ulei ca sa nu se arda untul. Se inginge bine, se lasa focul potrivit si se pun cate doua sandvisuri deodata. Se tin cate 4-5 minute pe fiecare parte pana se rumenesc. Pentru urmatoarele doua se mai adauga unt si se face la fel.

Ca sa le mentineti calde pana la servire le puteti tine in cuptorul preincalzit la 125 de grade celsius.

Se face si un sos din maioneza amestecata cu coditele de ceapa, mustarul si boiaua si un praf de sare. Se servesc sandvisurile impreuna cu acest sos. Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s