Pui Kung Pao

Puiul Kong Pao este o minunatie chinezeasca gustoasa, iute si rapid de preparat. Are gustul specific bucatariei chinezesti, adica combinatie de dulce-acrisor si iute. Chiar daca este un preparat exotic se potriveste de minune si in luna decembrie, fiind iute, asa ca daca vrei sa reduci costurile la intretinere cu incalzirea, mananca niste Kung Pao!😀

Are trei componente aceasta reteta si anume marinata, sosul si ingredientele mancarii in sine.

Ingrediente marinata:

  • o lingura de amidon alimentar
  • 2 lingurite sos de soia
  • o lingura otet din orez sau vin Sherry sec
  • o lingurita ulei de masline sau arahide
  • o lingura de apa

Ingrediente sos:

  • o lingura si jumatate sos de soia light
  • o lingurita – o lingurita jumatate sos de soia negru
  • o lingurita de zahar
  • 1/4 lingurite otet balsamic
  • 2 linguri de apa
  • o lingurita amidon alimentar

Ingrediente pentru tigaie:

  • 2 bucati mari de piept de pui, fara os si piele
  • 3 linguri arahide prajite
  • fulgi de ardei iute din plin (ardei iute uscat si pisat, dar fara samburi) – in mod normal trebuie sa fie foarte iute
  • 3 linguri ulei (de susan daca aveti)
  • 3 cm radacina de ghimbir taiata betisoare foarte fine
  • 2 catei mari de usturoi taiati foarte fin
  • 2-3 fire de ceapa verde taiate pe diagonala
  • piper dupa gust

Intai se taie carnea bucati potrivite spre mici. Ingredientele de marinata de amesteca. Se pune carnea in ce rezulta si se framanta bine, sa fie acoperite perfect. Se baga la frigider o ora.

Sosul se face tot amestecand ingredientele. Se incing cele 3 linguri de ulei foarte bine, si se rumeneste carnea in ele, pana este frumos colorata si patrunsa. Se scoate. Daca este nevoie se mai pune putin ulei, si in el se calesc usturoiul, ghimbirul si fulgii de ardei iute 2-3 minute. Se pune din nou carnea in tigaie, impreuna cu alunele. Se amesteca bine cu restul de ingrediente, se pune sosul si se amesteca din nou bine, astfel incat toate bucatie de carne sa fie acoperite. Se gateste un minut, se adauga ceapa verde, se amesteca si se stinge focul. Merge cu un orez simplu si aromat.Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s