Prajitura cu morcovi, nuca si Ricotta

Ca sa serbez 100 de like-uri pe facebook (nu e mult, dar pentru umilul meu blog este foarte mult!) am facut o prajitura minunata; daca ii dai cuiva o astfel de prajitura in veci nu ar ghici ca este cu  morcovi. Prajitura se poate taia la jumatate si umple cu crema de Ricotta (pentru asta se dubleaza cantitatile la crema), si simpla prajitura de morcovi devine tort de morcovi. Simplu si eficient!

Ingrediente pentru o forma de tort de 20 cm:

  • 200 g morcovi
  • 300 g faina de grau 1050
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de scortisoara
  • 100 g nuci
  • 50 g stafide
  • 140 g zahar brun
  • un praf de sare
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie mica

Pentru crema:

  • 250 g Ricotta moale
  • 60 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de suc de portocala

Cuptorul se incinge la 180 de grade si forma de tort se unge cu unt pe margini si se tapeteaza cu hartie de copt fundul. Morcovii se curata, se spala, si se dau pe razatoarea fina. Daca vreti sa fie extrem de marunti, ii puteti da prin blender.

Faina , scortisoara, sarea si praful de copt se amesteca. Doua treimi din nuci se maruntesc grosier si se adauga la faina impreuna cu stafidele. Restul de nuci se maruntesc si ele, si se pun deoparte (vor orna prajitura).

Zaharul si uleiul se amesteca in alt vas. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Apoi coaja si zeama de la lamaie, apoi morcovii rasi. Se incorporeaza apoi cu telul in faina.  Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata. Se baga la cuptor in jur de o ora; e gata cand se baga scobitoarea in mijlocul prajiturii si iese curata (nu ramane aluat lipit de ea).

Se scoate prajitura din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma, si apoi se scoate si se lasa la racit.

Pentru crema de Ricoota, se freaca branza cu zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Cand prajitura e rece se intinde pe ea crema si se presara deasupra nuci. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s