Cheesecake cu dovleac

Tot din categoria aromelor de toamna! Cheesecake = delicios. Dovleac copt = delicios. Pe consecinta logica, Cheesecake cu dovleac =  mega delicios! Asa sa stea oare treaba? Fiind vorba de bucatarie depinde de gusturi! Si gusturile mele spun ca da, asa sta treaba. La drept vorbind, acest cheesecake seamana foarte mult cu placinta de dovleac in stil american. Care a fost foarte buna, by the way!

Ca sa nu va ametesc de tot…e buna neica! „Se merita!”

Ce nu mi-a placut mie este ca a iesit crusta destul de umeda, dar nu stiu exact din ce cauza…

Ingrediente pentru o forma de 18 cm:

  • 130 grame de biscuiti digestivi
  • 40 g unt topit
  • o lingura de zahar brun
  • 450 mg de crema de branza (quark am folosit eu)
  • 200 g de piure de dovleac copt (se baga un dovleac taiat pe din doua la cuptor – 220 grade – se lasa o ora, se paseaza pulpa)
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingura de faina
  • 3 oua
  • scortisoara, nucsoara, cuisoare, anason, ienibahar, etc (arome de toamna -iarna) dupa gust

Biscuitii se zobesc bine, se amesteca cu untul si zaharul brun si se tapeteaza cu ei forma de copt. Se baga apoi forma la frigider. Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade.

Se amesteca crema de branza cu zaharul si praful de sare, 1-2 minute. Se pune si faina, se amesteca, se pune piureul de dovleac, apoi ouale, pe rand. La final se adauga condimentele. Se scoate forma din frigider si se toarna compozitioa de branza in ea.

Se baga la cuptor si se lasa o ora si un sfert o ora jumatate. NU face nimic daca in mijloc este mai moale (poate putin lichid chiar), se va intari cand se raceste. Se stinge cuptorul si se mai lasa in el minim o ora, sa se mai raceasca. Cand este complet rece se baga la frigider si se tine peste noapte. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s