Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Cum spuneam mai devreme, in week-end a fost festin! Si aici ajung la felul principal al festinului! Cel putin din punctul unora de vedere (nu dau nume).

Ingrediente blat:

  • 200 gr biscuiti (eu am pus din ovaz cu cipsuri de ciocolata prin ei –  se gasesc la Kaufland, vrac)
  • 60 gr unt
  • 60 gr ciocolata neagra

Ingrediente crema:

  • 180 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • 180 gr unt
  • 4 oua
  • 90 gr zahar tos
  • 90 gr zahar brun
  • 200 ml smantana de frisca

Topping:

  • 100 ml frisca (din smantana –  eu am pus 200 ml, dar daca nu va omorati dupa frisca ramaneti la 100 ml)
  • 3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa

De aici toate simple. Biscutii se sfarama, cicolata si untul se topesc impreuna la in baia lui Maria (bain-marie), se lasa 2-3 minute sa se racoreasca, si se toarna peste biscuitii sfaramati, se amesteca bine. Se pune compozitia obtinuta pe fundul unui forme de tort, cu peretii detasabili, unsa in prealabil cu unt. Se intinde bine si se preseaza; aceasta va fii baza placintei. Se baga la frigider, pana e gata crema.

Pentru crema se topesc tot in aceasi baie a Mariei untul cu ciocolata, dar inainte de asta, se mixeaza ouale cu zaharul si cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Apoi se pune smantana de frisca peste si se mixeaza la viteza mica, putin timp. Cand ciocolata este topita si racorita 2-3 minute, se toarna usor peste ouale amestecate cu zaharul si smantana, si se mixeaza usor, pentru cateva minute. Mixurile acestea la viteza mica, sunt importante pentru textura prajiturii (cel putin asa am avut eu impresia) asa ca dati-le importanta.

Scoateti forma de tort cu blatul din frigider, si turnati crema peste. Bagati la cuptorul incins la 180 grade cam 45 de minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca complet, se mixeaza frisca cu zaharul, se pune peste si se rade ciocolata. Somitatea zice ca e tare buna! Si eu zic la fel. Si daca aveti rabdare sa o tineti macar 5-6 ore in frigider, devine intr-adevar o placinta cu consistenta unui noroi extrem de gustos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s