Pizza fritta

Pizza fritta, sau mai pe romaneste pizza prajita. Nu este deloc gretoasa, asa cum te-ai putea astepta, are o consistenta si mai apropiata de cea facuta in cuptorul cu lemne. Blatul si sosul sunt aceleasi folosite in postul ” Arome italienesti”. Doar metoda de preparare si gustul difera.

Se scoate aluatul invelit in folie de la frigider, facut cu o seara inainte si se lasa cam o ora sa ajunga la temperatura camerei. Il portionam in functie de cate pizza vrem sa facem si il intindem subtire si de marime potrivita cat sa incapa in tigaia in care o sa-l prajim. Se pune blatul in uleiul incins foarte bine (2 cm de ulei), cate 30 de secunde pe fiecare parte. Se scoate pe un prosop absorbant. Se fac toate blaturile astfel. Cand sunt toate gata, se ung cu sos si se pun toppingurile; ce va place sau ce aveti la indemana prin frigider. Cuptorul l-am incins la 250 de grade (maxim). Am pus pizza cu tot cu hartia de copt in tava si am lasat-o sa stea timp de 8-10 minute.  Pofta!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s