Briose cu dovleac

   Aromele de toamna-iarna! Le ador! Se vede ca m-am nascut in una din cele mai naprasnice ierni, pentru ca nimic nu ma imbie mai mult decat aromele de iarna, savurate la caldura, in timp ce afara este frig si intuneric. Si ceva mai potrivit decat briosele astea cu dovleac, cu greu mai gasesti! Absolut delicioase!

   Pentru piureul de dovleac se ia un dovleac, se taie pe din doua (sau mai multe bucati mari) se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se baga la cuptor la 220 de grade, cam o ora, pana e moale. Apoi se paseaza cu blenderul. Asta e tot.

Ingrediente pentru 12 briose:

  • 200 g faina integrala de grau
  • 1/2 lingurita bircarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare fina
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar
  • 245 g piure de dovleac
  • 110 g unt topit
  • 2 oua mari
  • 70 g nuci maruntite + cateva pentru ornat
  • 100 g bucatele mici de ciocolata

Intai se pregateste o tava de 12 briose. Se ung formele, sau se tapeteaza cu hartia speciala pentru briose. Se incinge cuptorul la 175 de grade Celsius.

Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se cern, si se amesteca cu restul ingredientelor uscate (in afara de nuci si ciocolata). Ingredientele umede se amesteca bine cu un tel, si se toarna peste cele uscate. Se amesteca cu grija, se pune si ciocolata + nucile si se amesteca iar, cat sa fie toate incorporate. Nu exagerati cu amestecatul, pentru ca riscati sa rezulte niste briose uscate si tari.

Puneti aluatul in formele de briose. Presarati zahar tos peste fiecare briosa, si puneti cate un miez de nuca intreg, sau presarati cu miez de nuca sfaramat. Bagati la cuptor 25-30 de minute. Sunt gata cand scobitoare iese curata din ele.

Se scot din cuptor, se lasa 10 minute in forme, si apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Asta e tot! Daca „bagi” langa ele o ciocolata calda….sounds like heaven!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s