Boeuf Stroganoff

   Pentru ca in seara este Master Chef, si mie nu-mi place (balasfemie!), am zis sa imi umplu timpul cu ceva, si sa pun o reteta. Si ceva mai bun si mai „fancy” decat vita Stroganoff, mai greu (sa mori de ciuda Master Chef).

   Nu va speriati de nume, si de notorietatea preparatului. Boeuf Stroganoff este simplu de facut, trebuie avut grija la frigerea carnii. Pentru garnitura merge perfect un orez. Eu am ales orezul cu ardei.

Ingrediente:

  • 600 g muschi de vita (cat mai fraged)
  • o ceapa mijlocie
  • 200 g ciuperci champignon mici
  • o lingura de unt topit
  • o lingura de ulei
  • o lingurita amidon
  • 200 ml supa de vita rece
  • 4 linguri smantana grasa
  • sare, piper dupa gust
  • o lingura patrunjel tocat

   Carnea se taie in bastonase lungi de 5 cm si groase de 1 cm. Ceapa se taie in rondele, ciupercile se spala si se taie pe jumatate.

   Untul si uleiul se incing intr-o tigaie. Grasimea trebuie sa fie bine incinsa! Se pune carnea, si se prajeste la foc mare, 1-2 minute. Daca tigaia nu este suficient de mare, puneti carnea pe rand. Este foarte important. Daca o tineti prea mult, carnea se va intari, va deveni cauciucata.  Trebuie fripta doar cat sa prinda culoare. Se scoate, si se tine acoperita. In caz ca s-a intarit, am mai jos un sfat cum sa remediati.

   In aceeasi tigaie se caleste ceapa (se adauga ulei daca este nevoie) 5 minute. Se adauga ciupercile si se mai caleste totul inca 5 minute. Amidonul se freaca cu foarte putina supa de vita. Se toarna peste ciuperci si se amesteca. Se adauga treptat restul de supa si se lasa sa dea un clocot, amestecand continuu.

Dupa ce da in clocolt se fierbe 2-3 minute la foc mic, cat sa se ingroase sosul. Acesta nu se va ingrosa foarte tare, va ramane mai mult lichid (se vede in poze cum trebuie sa arate).  In caz ca vi s-a intarit carnea, se pune in sos, se acopera si se lasa sa fiarba pana se fragezeste.  Apoi se urmeaza pasii de mai jos (in afara de cel de a adauga carnea, pentru ca , deh, e deja in sos :D).

   Se inglobeaza smantana in sos si se condimenetaza bine cu sare si piper. Se ia de pe foc, se pune carnea in sos si se amesteca. Se presara patrunjel si se serveste imediat.  Pofta buna.

Anunțuri

Un gând despre „Boeuf Stroganoff

  1. Pingback: Stroganoff din porc | Flavmania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s