Spaghete cu dovlecel, nuci si Dolcelatte

   O reteta minunata cu o combinatie de gusturi si texturi deosebite. Dolcelatte este o branza, sora mai mica a branzei Gorgonzola. Este o branza italieneasca cu mucegai albastru, cu un gust dulce intepator. Este fabricata de Galbani, si a fost inventata special pentru piata englezeasca, ca un substitut mai „bland” al gorgonzolei. Eu nu ma omor DELOC dupa branzeturi putoroase, dar aceasta mi-a placut enorm, desi avea si ea un miros specific de branzeturi maturate, dar nu atat de pregnant.

   Iar combinatia cu nuci…ce pot spune, ceva divin. Este musai sa incercati aceste paste. Pot fii facute cu orice fel de paste, nu numai spaghete. Eu am folosit spaghete integrale – deh, nu poti fii atat de sexy precum sunt si manca carbohidrati simpli😀.
Dovlecelul poate fi substituit si cu broccoli sau chiar conopida. Piesa de baza, ce nu merge inlocuita cu alte branzeturi este Dolcelatte, asa ca va sugerez sa faceti rost de ea. Se gaseste la Kaufland, pret aproximativ 15 ron, si cum spuneam este facuta de Galbani. In poze e doar jumatate din branza, ca deh, jumatate….pofticios si eu!

dolcelatte 002 dolcelatte 003

Ingrediente:

  • 150 g branza Dolcelatte
  • 50 g nuci tocate grosier
  • 250 g dovlecel taiat rondele subtiri
  • 350 g spaghete (sau alte paste)
  • 200 ml smantana dulce
  • sare si piper dupa gust

   Pastele se fierb conform instructiunilor, avand grija sa fie al dente (deci nu le fierbeti prea mult – chiar cu 1-2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj). Se dau prin jet de apa rece si se lasa la scurs.

   Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc dovleceii in el. Cand sunt gata se adauga smantana dulce si se pune branza taiata cubulete. Se lasa sa se topeasca branza, se sareaza si se pipereaza dupa gust. La toata nebunia asta se adauga spaghetele, se amesteca bine de tot si apoi se presara nucile si se amesteca iar de cateva ori.

   Pentru un gust mai pronuntat de nuci, le puteti  incinge putin inainte, intr-o tigaie fara ulei, cat sa se rumeneasca usor. Un deliciu rapid si extrem de delicios. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s