Placinta americana cu dovleac

   Un desert clasic din filmele americane despre Halloween. Mereu mi-am dorit sa mananc, si cum toamna asta a fost a dovlecilor (cel putin pentru mine – am descoperit savoarea si potentialul dovlecilor placintari) nu puteam sa ratez o astfel de reteta.

Ingrediente:

  • 130 g biscuiti digestivi
  • 70 g unt topit si racit
  • un dovleac de 1 kg
  • 2 oua
  • 230 ml lapte
  • 170 g zahar
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • o lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 2 cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita sare

   Intai facem crusta din biscuiti si unt. Sfaramam bine de tot biscuitii, si ii amestecam cu untul topit, cat sa devina umezi si sa se lipeasca putin. Tapetam cu ei fundul unei forme de 22 cm, si o bagam la frigider.

   Taiem dovleacul pe jumatate, ii curatam semintele, si il bagam la cuptorul incins la 190 de grade, timp de 40-45 de minute pana se coace. Il scoatem, si desprindem pulpa de pe coaja, pulpa care deja a devenit un piure.  Pentru a fii cat mai fin, trecem acest piure prin blender, pana are o consistenta fina.

   Zaharul se amesteca cu toate condimentele. Batem ouale, le amestecam cu zaharul, cu piureul de dovleac si cu laptele. Rezulta o compozitie lichida, care se toarna in forma in care am facut si blatul din biscuitii sfaramati.

   Bagam tava la cuptor cam 50 de minute, la 180 de grade, pana cand se intareste placinta. Se scoate, se lasa sa se raceasca complet, eventual se tine si o noapte la frigider. Este delicioasa, plina de savoare, si parca te unge pe suflet, nu alta. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s