Carnati in stil creol cu relish de mango

   O reteta exotica, pentru persoane exotice. Relishul de mango se potriveste de minune cu carnea, potentand aromele. Probabil ca nu este pe gustul oricui, cei conservatori nu vor agrea aromele proaspete si foarte bogate (exotice – din nou cuvantul asta) ale preparatului de fata. Daca nu va este frica sa experimentati, sau va plac aromele exotice (DIN NOU – WTF ??!), atunci dati fuga in bucatarie! Hei, usor, nu uita laptopul, doar ai nevoie de el pentru a citi reteta! Asa…sa ne apucam de treaba…si sa speram ca nu mai intervine cuvantul ala..stiti voi!

Ingrediente carnati in stil creol:

  • 4 snitele de porc lungi si subtiri (200 g bucata)
  • 2 catei mari de usturoi
  • 8 linguri ulei
  • zeama de la o limeta
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper, nucsoara si cuisoare macinate, chimen, scortisoara, cate un varf de cutit din fiecare
  • o lingura cimbru tocat
  • 8 bete de frigarui

Ingrediente relish de mango:

  • un mango copt
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • frunzele de la doua fire de menta
  • 2 linguri zeama de limeta
  • sare, piepr, miere dupa gust

   Intai ne apucam de carne. Snitelele de porc se taie in jumatate (pe lungime), dupa care se pun intr-o punga mai groasa. Usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente si se toarna in punga. Snitelele se maseaza bine cu marinata (sau marinada – am auzit ambele variante dar tot nu sunt lamurit care este corect, sau daca ambele sunt). Se inchide punga, si se lasa la frigider minim 3 ore.

   Inainte sa ne apucam de gatit carnea, facem relishul. Se curata mango, se injura pentru ca dam banii pe un fruct care are un sambure atat de mare si costa ceva, si se taie marunt. Ardeiul iute se curata de samburi si nervuri si se toaca si el marunt. Ghimbirul se cojeste si se toaca marunt, menta se toaca si ea (ati ghicit) marunt. Se pun toate ingredientele in blender, impreuna cu zeama de limeta si se paseaza. Va intrebati de ce naiba se mai toaca marunt daca le pasam? Si eu m-am intrebat. Dar tot le-am tocat marunt! Tocati-le marunt totusi, se „blenduiesc” mai fin. Si da, tocmai am inventat un cuvant (cred). Amestecul se condimenteaza cu sare, piper si miere, dupa gust.

   Se scot snitelele, se scurg (nu aruncati marinata), si se infasoara pe betele de frigarui. Am pus cateva poze cu tehnica.

 carnaciori creoli cu relish de mango carnaciori creoli cu relish de mango carnaciori creoli cu relish de mango carnaciori creoli cu relish de mango

   Se incinge bine gratarul, se unge cu ulei, se aseaza frigaruile pe el si se ung cu marinata. Se rumenesc la foc mediu timp de 12-25 minute, si se ung din cand in cand cu marinata. Se mananca alaturi de relishul de mango, care are rolul de a ii intensifica aromele exotice (mama lui de cuvant!). Pofta buna!

P.S: Daca as stii sa folosesc aparatul foto putin mai mult decat un cimpanzeu, poate ca mi-ar iesi si pozele mai luminoase, si ar arata mai aproape de realitate, adica mai bine!😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s