Supa crema de dovleac II

   Asa cum am promis, revin cu o alta reteta pentru supa crema de dovleac. Daca prima supa era mai subtire ca si consistenta, aceasta este o supa crema in toata regula, groasa, gustoasa, fina si plina de aroma, tocmai buna dupa ce vii de afara din frigul toamnei. As spune ca este minunata! Dar ar fi putin spus! Este mirobolanta!!!!! Fantastica!!!! EXTRAORDINARA!!!!

Ingrediente:

  • 2 cepe rosii tocate
  • putina telina tocata marunt
  • 2 morcovi medii tocati
  • 4 catei de usturoi (tot tocati)
  • acele de la 2 crengute de rozmarin
  • 1 chilli (optional – daca va place putin iute)
  • un dovleac de 2 kg, curatat de coaja si taiat in cuburi
  • 2 L supa de pui sau de legume
  • ulei extravirgin de masline
  • sare, piper
  • nucsoara rasa

   Intai se pune oala in care veti face supa (sa fie incapatoare), si cateva gaturi de ulei. Se caleste in el ceapa, telina, morcovii, usturoiul, rozmarinul si chilliul. Se asezoneaza bine cu sare si piper, si se calesc in jur de 10 minute, pana se inmoaie legumele. Se adauga si cuburile de dovleac, se amesteca bine, si se pune supa. Se da in fiert si se lasa la foc mic, acoperit, cam jumatate de ora.

   Cand dovleacul este moale, luati de pe foc, si faceti supa crema cu blenderul. Este mai usor daca strecurati supa dintr-o oala in alta, si pasati legumele amestecate cu foarte putin lichid, pana obtineti un piure fin. Apoi puneti supa la loc peste piureul de dovleac. Astfel aveti si posibilitatea de a controla cat de groasa sa fie supa – o vreti mai groasa, nu puneti tot lichidul!

   Gustati supa, asezonati cu sare si piper, si cu nucsoara rasa, daca va place. Mie mi se pare o combinatie geniala, nucsoara amplifica perfect aromele dovleacului. Practic simti toamna pe papilele gustative!

   O puteti imbogati cu smantana cand o mancati, dar este buna ca atare, smantana doar ar diminua aroma. Crutoanele, sau doar niste paine prajita, sunt puternic recomandate! Pofta mare si vigoare! 🙂

Anunțuri

2 gânduri despre “Supa crema de dovleac II

  1. Pingback: Supa crema de dovleac | Flavmania

  2. Pingback: Supa crema de morcovi | Flavmania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s