Fleica de porc cu salata de varza alba

   Fleica de porc! Ieftina, gustoasa si..grasa! Si tocmai de aceea se sperie multi de ea. Dar nu trebuie sa fie asa. Poate fi delicioasa, si, in ciuda a ceea ce se crede, grasimea (daca nu este prajita) nu ridica colesterolul. Trebuie doar sa nu fie asociata cu carbohidrati cu incarcatura glicemica prea mare (cartofi, paine, orez, etc.). Uite cum ma ia valul si o dau in altele.

   Aici conteaza gustul, asa ca o sa vorbesc despre el. Urmati aceasta reteta si veti manca niste fleici de porc delicioase. Ce este important, fleicile sa fie taiate subtiri, daca sunt prea groase nu da bine la textura🙂.

Ingrediente friptura:

  • 1 kg felii subtiri de fleica de porc
  • 3 linguri de mustar
  • un catel mic de usturoi, pisat
  • o lingurita zahar brun
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri ketchup
  • 3 linguri frunze tocate de maghiran
  • piper macinat
  • un varf de lingurita de pudra de ghimbir
  • chilli dupa gust

Ingrediente salata de varza:

  • o varza alba mica
  • 3 fire de ceapa verde (sau o ceapa rosie mica)
  • 2 ardei grasi (eventual de culori diferite, pentru aspect)
  • 2 morcovi medii
  • 170 ml ulei
  • otet de vin dupa gust (trebuie sa fie ceva mai mult)
  • 50 g zahar
  • o lingurita sare
  • o lingurita mustar
  • putin piper

   Se incepe cu carnea. Se spala, se tamponeaza cu prosoape de hartie, si se cresteaza soricul in mai multe locuri, cam la 1 cm adancime, pentru a nu se curba felia de carne in timpul pregatirii termice.
Se face marinata: se amesteca toate ingrdientele bine, si se freaca bucatile de carne cu pasta obtinuta. Se aseaza intr-un vas, se acopera cu folie alimentara, si se lasa MINIM 4 ore la frigider.

   Cand trece timpul se scoate carnea din marinata, se tamponeaza cu prosoape de hartie si se aseaza pe gratarul bine incins. Se lasa in jur de 15 minute, intorcand-o de mai multe ori. Dupa ce se scoate se presara cu putin maghiran uscat.

   Salata e simplu de facut; se face cu cateva ore (2-3) inainte de a fi mancata. Varza se taie fasii fine, ceapa se taie rondele fine, ardeii grasi se taie fasii subtiri. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare. Se amesteca toate legumele. Se prepara un dressing din otet, ulei, zahar, sare, mustar si piper. Se pune peste legume, se amesteca bine, se acopera si se lasa sa se aromatizeze cateva ore.  Pofta buna, si nu uitati: daca vreti sa nu aveti colesterol mare, nu mai mancati dulciuri si paste fainoase; stiu, urat, dar ele sunt cele care il ridica, nu vechea noastra prietena, grasimea! La fel si cu ingrasatul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s