Piept de pui in sherry

   O reteta rapida si delicioasa cu piept de pui. Multi se feresc de pieptul de pui, spun ca este prea uscat si fad! Eu spun ca este uscat si fad daca nu este gatit cum trebuie. Incercati reteta asta si veti vedea ca si pieptul de pui poate fi o delicatesa gastronomica. Parol!

Ingrediente:

  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • o bucata ghimbir proaspat (cam 3-4 cm)
  • o lingura ulei de arahide sau alune
  • o lingura unt
  • 4 bucati mari de piept de pui fara os si piele (aprox. 700 g)
  • 2 lingurite pesmet
  • 125 ml sherry sec
  • sare si piper
  • o jumatate legatura de patrunjel

   Ceapa se toaca marunt, morcovii se razuiesc si se taie felii rotunde, subtiri. Ghimbirul se curata si se toaca si el cat mai marunt.

   Uleiul si untul se incing intr-o tigaie. Se calesc in ele ceapa, morcovii si ghimbirul, cam 10 minute, la foc potrivit, amestecand.

   Se pun si bucatile de piept de pui in tigaie si se frig cam 2 minute pe fiecare parte (cat sa capete putina culoare). Se presara peste pesmetul si se stinge totul cu sherry. Se potrivesc carnea si legumele cu sare si piper, se acopera cu capac, si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Daca este nevoie se adauga apa (in caz ca scade lichidul prea mult).

   Patrunjelul se spala, se usuca si se toaca marunt. Cand totul e gata se scot bucatile de carne pe un platou si legumele se aranjeaza pe ele si in jurul lor – nu va zgarciti si puneti si putin sos; se presara totul cu patrunjelul tocat. Pofta buna!

   P.S.: Daca doriti o garnitura mai consistenta, un orez cu cateva felii de ghimbir prin el, merge de minune. Parol din nou!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s