Pui in crusta de mustar

   Reteta aceasta se poate face fie cu un pui intreg, transat, fie doar cu piept de pui. Eu am preferat pieptul pentru ca imi place mai mult, dar a iesit atat de bun incat o sa incerc si cu un pui intreg. Este o reteta mai grea (grasimi ceva mai multe), cu multe calorii, dar din cand in cand merita sa va rasfatati cu ea.

   Ca si garnitura merg de minune niste legume la aburi sau o salata. Nu cred ca este nevoie si de o garnitura gen cartofi sau orez, preparatul fiind destul de complex si consistent in sine.

Ingrediente:

  • 1.2 kg piept de pui (sau un pui de 1.5 kg)
  • 1/2 ceapa
  • un catel mare de usturoi
  • o lingura de unt
  • 65 g pesmet
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
  • 4 linguri rase maioneza
  • 2 lingurite mustar
  • sare, piper dupa gust

   Intai se preincalzeste grillul cuptorului la 250 de grade. Daca aveti cuptor cu gaze, aprindeti doar sursa superioara de caldura, la maxim. Se unge un vas termorezistent cu unt. Pieptul (sau puiul) se portioneaza dupa dorinta. Se asezoneaza cu sare si piper, si se aseaza in vasul uns cu unt. Daca are piele, se aseaza cu pielea in jos. Se baga in cuptor, cat mai aproape de sursa superioara de caldura (la 15-20 cm). Se lasa sa se rumeneasca 25 de minute; la jumatatea intervalului se intorc.

   Daca folositi un pui intreg aceasta este cea mai buna avarianta. Daca folositi doar piept de pui (ca mine) puteti sari peste acest pas, si puteti frige carnea in tigaia de teflon sau pe gratar. Cum va este mai comod.

   Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se topeste lingura de unt si se calesc cele doua in el 5 minute. Se pun pesmetul si patrunjelul se amesteca repede, si se inlatura tigaia de pe foc. Maioneza se amesteca cu mustarul.

   Acum urmeaza ungerea bucatilor de carne cu sosul de maioneza si mustar. Daca ati optat pt gatitul lor in cuptor, scoateti forma si ungeti bucatile de carne. Daca le-ati fript in tigaie sau pe gratar, intai le puneti in forma termorezistenta unsa cu unt, si apoi le ungeti cu maioneza. peste ele se presara amestecul de patrunjel si pesmet. Se dau din nou la cuptor, tot cat mai aproape de sursa superioara de caldura, pentru 5 minute, cat sa formeze o crusta rumena.

   Asta este tot. Totul dureaza undeva la 45 de minute, si gustul este fantastic. Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s