Cupcakes cu vanilie

   Pentru ca imi plac foarte mult cupcakes-urile si briosele, o sa incerc sa fac cat mai multe retete ale lor. Pe langa ca sunt foarte gustoase, sunt si foarte aratoase. Cred ca am mai spus pe undeva care este diferenta dintre cupcake si briosa. Un cupcake, sau tortul zanelor, este o briosa acoperita cu o crema (frosting). O singura diferenta intre cele doua preparate. Briosele sunt minunate si ele, pot fi umplute cu diferite lucruri, merg consumate la ceai sau cu lapte, chiar si ca atare. Dar cupcakesurile sunt un minitort in sine! Un tort al zanelor, cum spuneam.

   Cupcakesurile cu vanilie sunt simple, de baza, dar gustoase. Briosele de vanilie sunt acoperite cu o crema de unt si zmeura. Daca nu va dati in vant dupa crema de unt, care poate fi grea, atunci nu este o reteta pentru voi. Puteti sa o „imblanziti” daca amestecati in ea si putina crema de branza. In plus, zmeura ii mai ia din „greutate”.

Ingrediente briose:

  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 2 oua mari
  • 125 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie dupa gust

   Intr-un bol se bat cu mixerul untul moale si zaharul pana se deschide la culoare si se obtine o crema pufoasa. Se adauga pe rand ouale, si se incorporeaza si ele. Faina se amesteca cu praful de copt, se cerne si se incorporeaza si ea cu grija. Se mai pune laptele si esenta de vanilie, plus un praf de sare. Amestecati totul cat sa fie uniforme, nu exagerati. La briose este important sa nu se amestece compozitia la perfectiune, pentru a ramane pufoase.

   In tava de briose fie se pun suporturi pentru briose fie se unge cu unt, si  se umplu pana la o treime cu compozitia. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 190 de grade. Se baga la cuptor cam 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se scot si se lasa la racit.

Acum facem crema de unt:

  • 75 unt moale
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 225 zahar pudra
  • zmeura pentru decor

   Untul moale se bate  pana se inmoaie. Se pun laptele si esenta de vanilie, se amesteca si apoi se pune zaharul pudra, cernut, putin cate putin, batand continuu. Se continua baterea pana se obtine o crema pufoasa, de culoare deschisa. Se poate pune si un colorant alimentar in toata crema, sau puteti lua o parte din crema si adaugati separat colorantul, pentru a avea cupcakes-uri variate🙂

   Se pune cate o lingurita de crema pe fiecare briosa si se unge catre margini. Puneti peste crema de unt zmeura. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s