Tarta de cartofi si dovlecei

   Ramanem „in sezon” si cu preparatele sarate! Eu iubesc dovleceii, si cam orice preparat facut din ei. Si unt mult! Chiar si dulciuri se pot face din dovlecei (tort sau briose de dovlecei) pentru ca sunt dulci, fragezi si aromati. Tarta de fata este sarata, dar nu este o tarta clasica cu aluat. Este mai mult o mancarica de dovlecei si cartofi sub forma de tarta. Oricum, mi-a palcut, merita incercata, mai ales ca nu presupune cine stie ce munca!

Ingrediente pentru o tarta de 24 cm:

  • o ceapa alba tocata marunt
  • un catel mare de usturoi tocat marunt
  • 3 linguri ulei
  • 200 g cartofi albi
  • 2 dovlecei (cam 370 de grame)
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • maghiran, cimbru, oregano uscate, dupa gust
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 g cascaval (svaiter daca aveti este perfect)
  • sare, piper
  • 2 linguri parmezan (puteti pune tot cascaval, ras fin)
  • 2 linguri alune macinate

   Se incing doua linguri de ulei, si se calesc ceapa si usturoiul in ele, pana devin sticloase. Se lasa la racit. Cartofii si dovleceii se curata de coaja, si se dau pe razatoare. Apoi se amesteca cu coaja de lamaie. Patrunjelul se toaca fin, si se amesteca si el cu cartofii si dovleceii, impreuna cu restul condimentelor, plus sare si piper. La acest amestec se mai adauga lingura de ulei ramasa, ouale, amidonul, smantana, cascavalul ras precum si ceapa si usturoiul calite. Se gusta si se potriveste cu sare si piper.

   O mentiune aici. Daca vreti ca tarta sa iasa mai pufoasa, puteti separa ouale, adaugati intai galbenusurile si la final albusurile batute spuma.

   Se incinge cuptorul la 210 grade celsius. Se unge o forma de tarta cu unt, si se pune compozitia in ea. Se netezeste, se presara deasupra parmezanul si alunele. Se baga la cuptorul incins, 35 de minute – pana se rumeneste. Se serveste calduta, nu fierbinte. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s