Omleta cu mascarpone

   O reteta in stil italienesc. Am facut-o pentru ca imi ramasese ceva mascarpone prin frigider si trebuia folosit. Rezultatul a fost delicios.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 80 mg mascarpone
  • dovlecel taiat felii subtiri
  • o ceapa mica taiata marunt
  • sare, piper
  • chimen pisat
  • boia dulce
  • unt
  • patrunjel tocat

   50 mg de mascarpone se amesteca cu chimenul, putina sare, boia si patrunjel. Se pune in frigider. Ouale se separa, si galbenusurile se amesteca cu sare, piper si restul de branza mascarpone. Albusurile se bat separat, pana devin spuma dar nu foarte ferma. Se amesteca cu galbenusurile.

   Intr-o tigaie se topeste untul cu putin ulei, si se caleste ceapa impreuna cu dovleceii. Cand sunt gata se pun ouale, se amesteca rapid, si se acopera cu un capac. Se lasa pana este gata pe fund, apoi se ia capacul, se intoarce omleta se mai lasa cateva secunde, si se scoate. Se impatureste ca o clatita si se pune crema de mascarpone din frigider deasupra. Un deliciu!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s