Briose cu afine

   Pentru ca este vara (atat cat mai este din ea) si fructele de padure imi plac extrem de mult, am zis sa fac ceva si cu ele. Am luat niste afine de munte, nu de cultura, si m-am apucat de treaba.

   Briosele care au iesit nu sunt foarte dulci, si mie mi se par ideale pentru micul dejun, cu lapte sau un ceai. Si avand faina neagra in compozitie, sunt si ceva mai sanatoase, si risc mai mic de a se depune pe „manerele iubirii”.

Ingrediente pentru aproximativ 24 bucati:

  • 400 g afine
  • 120 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar brun
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie (sau vanilie macinata)
  • 150 g smantana
  • 350 g faina 1050 (neagra)
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra pentru pudrat

   Afinile se aleg de eventualele codite si frunzulite, se spala si se scurg. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se amesteca cu ouale, sarea, vanilia, zaharul si smantana.

   Faina si praful de copt se amesteca si se cern intr-un castron mare. Se adauga si fluidele peste si se amesteca, dar nu pana la omogenizare. Se incorporeaza cu grija afinele, de data asta amestecandu-se pana totul este omogen.

   Tava de briose se pregateste: fie se pun hartii de briose, fie se unge bine cu unt sau margarina. Cu doua lingurite se umplu suporturile de briose, cam doua treimi. Se coc 20-25 de minute la 180 de grade (cuptor preincalzit), pana devin aurii. Se scot, se lasa la racit, si apoi se presara cu zahar pudra. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s