Gazpacho

   Cat inca mai este vara si mai sunt rosiile gustoase, incercati aceasta supa rece de rosii, originara din sudul Spaniei (Andaluzia mai exact). Este extrem de buna, si nu necesita niciun pic de preparare termica. Eram destul de reticent, nu ma omor dupa sucul de rosii virgin (dap, nu imi place Bloody Mary) dar supa asta mi-a schimbat sistemul de valori culinare.

Ingrediente:

  • 1 kg de rosii
  • un ardei gras verde
  • un castravete mare
  • o jumatate de ceapa (sau o ceapa mai mica)
  • un catel de usturoi maricel
  • 100 ml ulei
  • o felie de paine inmuiata in 150 ml apa rece
  • sare, piper
  • oregano, busuioc proaspat (optional)
  • zeama de lamaie (optional)

   Painea se pune la inmuiat in apa rece. Rosiile se taie in felii mari si se curata de cotor. Restul legumelor se taie si ele mai mari. Se pun toate ingredientele in blender, inclusiv felia de paine stoarsa de apa, si apa care se scurge din ea. Se blenduieste pana nu mai ramane nimic solid. Supa se trece printr-o sita mai mare, care sa pastreze bucatile mari de piele de rosii si semintele de la rosii. Se gusta, se sareaza si pipereaza, se pune si zeama de lamaie daca vreti mai acrisor apoi se pune la rece 1-2 ore.

   Se serveste rece, fie din farfurie, fie din pahar. Se poate pune deasupra un topping din castravete, ardei, ceapa, etc, tocate marunt si putina branza. Ceva mai bun nici ca-ati mancat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s