Rulada cu caise

   O prajitura racoroasa, care merge de minune cu canicula de afara. Se pot folosi si caise uscate si rehidratate, sau de la conserva, in loc de cele proaspete.

Ingrediente pentru pandispan:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 45 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri praf de cacao
  • un praf de sare

   Din ingredientele de mai sus se prepara un pandispan cu cacao. Ouale se separa, si galbenusurile se freaca cu zaharul pana se inspumeaza si se deschid mult la culoare, se fac aproape albe. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Faina se amesteca cu praful de copt si cu cacaoa. Se cern si se toarna deasupra galbenusurilor frecate cu zahar. Se amesteca cu grija, sa nu iasa aerul. Peste se pun si albusurile spuma, si se amesteca tot usor, cu grija, pentru a ramane compozitia aerata.

   Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Aluatul se intinde in tava si se coace 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.  Se lasa la racit, in tava, acoperit cu un prosop.

Intre timp se prepara crema din urmatoarele:

  • 100 g smantana grasa
  • 350 g branza de vaci cu smantana
  • 2-3 linguri de zahar
  • un plic de gelatina instant (eu nu am folosit pentru ca nu am gasit si nu am idee de unde pot lua, dar a iesit si fara)
  • o lingura tarie de caise (optional)
  • 300 g caise

   Smantana se amesteca cu branza de vaci, zaharul, gelatina si taria. Asta este crema. Caisele, daca sunt proaspete, se oparesc in apa clocotita, si apoi se cojesc. Se taie, li se indeparteaza samburii, se toaca bucatele medii.

   Aluatul il scoatem din tava, rasturnandu-l pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar pudra. Indepartam hartia de copt. Punem crema de branza peste pandispan, lasand libera o margine de 4 cm, si punem bucatele de caise peste. Cu ajutorul prosopului de bucatarie se ruleaza pandispanul, pe partea cea mai lata. Recunosc, mai am de invatat cu rulatul, pentru ca nu mi-a iesit chiar ca la carte. Important este sa aveti grija si rabdare. Am mai auzit de alta varianta, in care pandispanul se ruleaza cat este inca cald pentru a avea deja forma de rulada, si apoi se desface la loc inainte sa fie umplut.

   Rulada se pune pe un platou acoperit cu folie de aluminiu. Eventual puteti infasura toata rulada in folie de aluminiu. Se introduce la congelator 20 de minute. Apoi se tine la rece. Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s