Tagliatele cu dovlecei si ricotta

   Ca tot este sezonul dovleceilor, si la mine in gradina abunda, am zis sa fac o reteta bazata pe ei. Si cum aveam si pofta de paste, am combinat aceste doua elemente, si a iesit ceva delicios.

Ingrediente:

  • o ceapa mica tocata fin
  • 4 dovlecei (cam de 10 cm lungime)
  • 3 catei de usturoi
  • 300 g tagliatele (eu am folosit cu spanac, dar merg perfect si cele simple)
  • cateva frunze de busuioc tocate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 50 g parmezan ras
  • 50 g arahide (sau seminte de pin)
  • 250 g ricotta
  • sunca slaba taiata cat mai subtire sau prosciutto (optional)

   Dovleceii se taie pe jumatate, li se scoate miezul daca este prea spongios si are samburi mari, si se felieaza. Ceapa se soteaza in 2 linguri de ulei; apoi se pun si dovleceii, si se lasa sa se inmoaie, cam 7-10 minute. Se adauga usturoiul tocat fin si sunca daca optati pentru ea, si se mai lasa 2-3 minute.

   Intre timp pastele se fierb, si cand sunt gata se pastreaza putina apa de la ele, in caz ca trebuie subtiat sosul.

   Cand trec 2-3 minute dupa ce s-a pus usturoiul, se pune busuiocul tocat, si alunele sau semintele de pin, se amesteca bine, si se iau de pe foc. Se pun si pastele, se amesteca bine, apoi se pune coaja de lamaie si parmezanul, si se amesteca din nou bine. Se ia cate o lingurita de ricotta si se pune prin paste. Se amesteca usor.

   Eu am amestecat bine de tot, si ricotta s-a lipit de paste. Foarte bune la gust, dar data viitoare o sa o las bucati mai mari, pentru aspect. Se mananca calde, cu parmezan ras pus deasupra. Si inca ceva, cred ca alunele pot fi inlocuite si cu nuci. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s