Prajitura cu unt a la valaisienne

   O prajitura simpla, dar foarte gustoasa, chiar daca nu pare la prima vedere. Este o prajitura imbibata in unt, care se mananca calda, dar este delicioasa si rece. Impreuna cu o cafea sau un ceai (sau chiar si cu lapte cu cacao) este un rasfat!

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 18 cm:

  • 150 g unt moale (la temperatura camerei)
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 3 oua mari
  • 200 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 g stafide
  • o lingura lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara

   Intai se unge forma cu unt si se tapeteaza fundul cu hartie de copt. Din cele 150 g de unt, 100 g se amesteca cu praful de sare si zaharul, si se mixeaza cu mixerul pana se obtine o compozitie spumoasa si usoara. Ouale se adauga pe rand la crema obtinuta, amestecandu-se bine. Praful de copt se amesteca in faina, si se cern deasupra si se incorporeaza. Se adauga lingura de lapte si stafidele, si se amesteca bine.

   Se pune aluatul in forma, se netezeste, si se coace 30-40 de minute la 190 de grade, pana cand prajitura s-a intarit si e rumena (faceti testul cu scobitoare – este gata cand iese curata).  Va creste mai mult in mijloc decat pe margini, asa ca nu va speriati, este normal.

   Intre timp se face glazura: se amesteca celelate 50 g de unt cu zaharul brun si scortisoara.

   Cand prajitura e gata si se scoate de la cuptor, se intinde imediat crema de unt (glazura) pe ea. Este important sa o faceti imediat cum e scoasa din cuptor. Se lasa 5-10 minute sa se patrunda. Se serveste calda, dar cum am spus si la inceput, este foarte buna si rece. Ideala pentru un mic-dejun de weekend. Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s