Dulce de Leche

   Dulce de Leche, sau caramel din lapte. Daca iti place gustul laptelui, este o crema delicioasa, cu extrem de multe posibilitati de a fi incorporata in alte deserturi. Si este si foarte simplu de facut, chiar daca dureaza ceva pana e gata.

Ingrediente:

  • 1 L lapte gras (3.5% grasime)
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu

   Toate ingredientele se pun intr-o oala incapatoare, si se lasa la foc mediu pana laptele da in fiert, amestecand des ca sa se topeasca zaharul. Cand da in fiert, se reduce focul la minim, si se fierbe timp de aproximativ doua ore, amestecand din cand in cand.

   Laptele se evapora si se ingroasa, iar zaharul se caramelizeaza. Fiind prima data cand am facut, am vrut sa fiu sigur ca iese destul de gros si l-am lasat ceva mai mult de doua ore jumatate. A iesit foarte bun, dar cand s-a racit complet s-a intarit mai mult, ne mai fiind fluid. In functie de cum il vreti, mai tare (precum Nutella) sau mai lichid, il luati de pe foc mai tarziu sau mai devreme.

Un gând despre &8222;Dulce de Leche&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s